Vegan štědrovečerní večeře

21.12.2017

Těšíte se na Štědrý den, stejně jako my, ale lámete si hlavu s tím, co uvařit? Máme pro Vás tip na tradiční štědrovečerní večeři alá vegan :). Je zdravá, lehká, dobře stravitelná a plná lásky ♥




⭐ Vánoční bramboračka

Suroviny:
30 g sušených hřibů
0,5 kg brambor
2 ks mrkve na kolečka
celer
1 ks cibule
řepkový olej
60 g pohanková mouka hladká
2 stroužky česneku
majoránka
petrželová nať
nové koření
pepř
mořská sůl

Postup přípravy:
1. Sušené houby namočíme aspoň na půl hodiny do studené vody. Brambory, mrkev, celer oškrábeme, umyjeme a nakrájíme (tip MyKitchen: Zeleninu můžete vykrajovat vánočními vykrajovátky a ozdobit tak polévku třeba hvězdičkami). Oloupeme cibuli, kterou mírně nařežeme a přidáme k ostatním surovinám.

2. Vše dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření a vaříme do změknutí. Na pánvi si rozehřejeme olej, do kterého vmícháme mouku a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Odstavíme, zalijeme hrnkem teplé vody a rozmícháme, potom opatrně vlijeme do hrnce s polévkou a za stálého míchání rozmícháme.

3. Následně necháme polévku ještě pár minut vařit, rozmačkáme do ní česnek, nasypeme majoránku, dochutíme pepřem a solí. 

⭐ Odlehčený bramborový salát

Suroviny:
brambory
hrášek
mrkev
cibule
sojanéza
jablečný ocet
mořská sůl
pepř

⭐ Místo ryby, robi prsty

Tento recept máme od naší skvělé kuchařky Elí, její další recepty najdete na facebook stránce Karkulčino tajemství :)

Suroviny:
robi maso
hraška
koření na ryby
sojová omáčka
řasy Nori green, vločky

Postup:
1. Robi maso nakrájíme na proužky. Do hlubokého talíře si nasypeme hrašku, Nori vločky, koření na ryby, trochu vody - tak, aby vzniklo těstíčko na obalování. V této směsi obalíme nakrájené robi maso.

2. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme robi prsty dozlatova. Ke konci smažení přilijeme trochu sojové omáčky.

⭐ Zlaté mléko

Tento zdravý nápoj je výborným lékem na zklidnění zažívání a podporu trávení, proto je ideální tečkou za štědrovečerní večeří.  Navíc detoxikuje játra, posiluje imunitní systém, snižuje krevní tlak, upravuje hmotnost, zlepšuje činnost mozku a mnoho dalšího.

Víte, co to vůbec je "Zlaté mléko"? Staletý léčivý, a přes to, velmi lahodný nápoj z kurkumy, kokosového mléka, zázvoru, skořice, medu a černého pepře, který krásně provoní Vaši domácnost. 

Postup:
Do rostlinného mléka dáme lžičku kurkumy, půl lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru/čtvrt lžičky sušeného, půl lžičky skořice a dvě špetky černého pepře. Za stálého míchání chvíli zahříváme, na teplotu cca 70 °C, ale nevaříme!. Dosladíme agáve sirupem podle chuti. Používáte-li mandlové mléko, doporučuje se ještě přidat lžička kokosového oleje. 

Doufáme, že se Vám štědrovečerní večeře povede (ať už podle našeho nebo vašeho receptu) a prožijete šťastné a pohodové Vánoce plné pohody a radosti ♥

                                                                                                                                                                                                             Přeje celý tým MyKitchen ♥

Líbil se vám článek? Sdílejte jej.

  

Zpět