Blog

Rajčata plná zdraví

Taky jste se dočkali a rajčata na Vaší zahrádce se konečně začínají červenat? Ke konzumaci nás lákají nejenom svojí nádhernou červenou (oranžovou, žlutou) barvou, ale také výbornou chutí a nezaměnitelnou vůní. A když zjistíme, jak zdravá jsou, pochutnáme si o to víc. Mají…

Celý článek

Teď nebo za 100 let!

Masarykova univerzita slaví 100 let od založení a my u toho rozhodně nebudeme chybět! Na slavnostním festivalu pro Vás budeme mít stánek s občerstvením a sladkými dobrotami. Těšit se můžete na naše nejlepší vegan speciality jako: domácí pannini s naším Sue-itanem…

Celý článek

Cukr a jeho alternativy

V dnešní době se průměrná spotřeba cukru pohybuje mezi 120 – 190 gramy na osobu za den, což je 4 – 7x více než denní maximum. Pro zdravého člověka je maximální denní dávka přidaného cukru 30 g. Denní dávka cukru…

Celý článek

Bylinky pomáhají

Taky jste přes vánoční svátky hřešili a snědli jste a vypili toho víc než je zdrávo? Nezoufejte a hlavně si to nevyčítejte! Zachovejte klid a pohodu, všechno se dá přece napravit. Už jste se určitě vrátili ke svému běžnému (zdravému)…

Celý článek

Nezapomínejte na luštěniny

Luštěniny patří mezi zdraví prospěšné potraviny, které ale často opomíjíme nebo zařazujeme do svého jídelníčku jenom sporadicky. Důvodem bývá nadýmání, kterým po jejich konzumaci trpíme.  Těmto potížím je možné se z větší části vyhnout volbou vhodného druhu luštěniny a jeho…

Celý článek

Ochutnali jste už pohanku?

Pohanka je plodina pocházející z Asie, odkud se postupně rozšířila do Japonska, Evropy i do Severní Ameriky. Na území dnešní České republiky se pěstovala již ve 12. století a ve 16. století patřila dokonce mezi nejoblíbenější potraviny. I když časem…

Celý článek

Zero waste

Třídění odpadu do správných kontejnerů podle barvy je základ pro vypořádání se s velkým objemem odpadu, které moderní společnost vyprodukuje. V České republice připadá na jednoho obyvatele asi jeden kilogram komunálního odpadu za den. Velká část z něho se dá…

Celý článek

Znáte pickles?

Začíná období nachlazení, viróz a chřipek. Kolem nás všichni smrkají, kýchají a pokašlávají a my potom také smrkáme, kýcháme… Anebo taky NE! Nejlepší je totiž infekcím předcházet, vybudovat si obranyschopnost  tak, aby na nás bacily nemohly. Jak na to? Jednou…

Celý článek

Irský mech

Znáte novinku na českém trhu Irský mech? Je to rostlinná alternativa k živočišné želatině a kolagenu. Je nutričně bohatá a velmi výživná potravina, která má podle vědeckých studií léčivé účinky. Její největší předností je, že vyživuje klouby, chrupavky, pleť, vlasy a…

Celý článek

Amarant, surovina nad zlato

Amarant je známý také pod názvem Laskavec. Tuto rostlinu znali již staří Mayové, Aztékové a Inkové, kteří ji hojně využívali ve své kuchyni.  V jejich jazyce znamená slovo amarant nesmrtelný. To nám napovídá, že stojí zato tuto superpotravinu vyzkoušet. Amarant…

Celý článek

Tyto stránky používají k poskytování služeb soubory cookies. Pokračováním v prohlížení vyjadřujete souhlas s jejich používaním. Podrobnosti