Blog

Velikonoce v MyKitchen

Na Velký pátek pro Vás budeme mít OTEVŘENO! Zastavte se na snídani, oběd, večeři nebo jen kávu a zákusek. Zavřeno budeme mít pouze na Velikonoční pondělí pondělí 22. 4. 2019. V pátek se nebudou rozvážet obědy. Ve velikonočním týdnu od…

Celý článek

Zero waste

Třídění odpadu do správných kontejnerů podle barvy je základ pro vypořádání se s velkým objemem odpadu, které moderní společnost vyprodukuje. V České republice připadá na jednoho obyvatele asi jeden kilogram komunálního odpadu za den. Velká část z něho se dá…

Celý článek

Ochutnali jste už pohanku?

Pohanka je plodina pocházející z Asie, odkud se postupně rozšířila do Japonska, Evropy i do Severní Ameriky. Na území dnešní České republiky se pěstovala již ve 12. století a ve 16. století patřila dokonce mezi nejoblíbenější potraviny. I když časem…

Celý článek

Znáte pickles?

Začíná období nachlazení, viróz a chřipek. Kolem nás všichni smrkají, kýchají a pokašlávají a my potom také smrkáme, kýcháme… Anebo taky NE! Nejlepší je totiž infekcím předcházet, vybudovat si obranyschopnost  tak, aby na nás bacily nemohly. Jak na to? Jednou…

Celý článek

Irský mech

Znáte novinku na českém trhu Irský mech? Je to rostlinná alternativa k živočišné želatině a kolagenu. Je nutričně bohatá a velmi výživná potravina, která má podle vědeckých studií léčivé účinky. Její největší předností je, že vyživuje klouby, chrupavky, pleť, vlasy a…

Celý článek

Bylinky pomáhají

Taky jste přes vánoční svátky hřešili a snědli jste a vypili toho víc než je zdrávo? Nezoufejte a hlavně si to nevyčítejte! Zachovejte klid a pohodu, všechno se dá přece napravit. Už jste se určitě vrátili ke svému běžnému (zdravému)…

Celý článek

Amarant, surovina nad zlato

Amarant je známý také pod názvem Laskavec. Tuto rostlinu znali již staří Mayové, Aztékové a Inkové, kteří ji hojně využívali ve své kuchyni.  V jejich jazyce znamená slovo amarant nesmrtelný. To nám napovídá, že stojí zato tuto superpotravinu vyzkoušet. Amarant…

Celý článek

Kešu a antinutrienty

Kešu a zdraví Kešu ořechy mají skvělou chuť a jsou velmi prospěšné pro naše zdraví. Jednou z nejcennějších funkcí kešu je to, že stráží naši hladinu cholesterolu(snižují ho) a pomáhají při anémii. Mají vysoký obsah vitamínů(kyseliny listové, vitamín B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, C,…

Celý článek

Napijte se!

Pijte, pijte, pijte! Zejména v těchto vedrech je nutné dbát na zvýšený příjem tekutin. Čistá voda je základ a měla by v našem pitném režimu převažovat. Je ale dobré zařadit i minerální vodu, bylinkové čaje, limonády se sirupem bez cukru (které…

Celý článek

Oleje lisované za studenta

Oleje lisované za studena jsou v podstatě zázračné. V porovnání s těmi běžně rafinovanými, si zachovávají velké množství cenných látek – nasycených a nenasycených mastných kyselin, vitamínů a minerálů. Proč je lisování za studena lepší? Lisování za studena bylo vyhodnoceno jako nejšetrnější a…

Celý článek

Tyto stránky používají k poskytování služeb soubory cookies. Pokračováním v prohlížení vyjadřujete souhlas s jejich používaním. Podrobnosti